Sidor

lördag 30 april 2011

Kosten kan "bota" ADHD och liknande funktionshinder

Kosten kan orsaka opioida peptider som påverkar nervsystemet negativt och därmed orsakar symptom som kan benämnas med bl.a. neuropsykiatriska och psykiatriska diagnosnamn - även överkonsumtion av socker, glutamat och omega-3 fattig kost kan vara en av de bidragande orsakerna till dessa symptom

I tidningen Forskning och Framsteg kan vi återigen läsa om hur en reducerad kost ger barn och ungdomar med diagnosen ADHD möjligheterna till ett friskare liv - således en ökad livskvalitet genom kosten!

Intressant är att man i denna forskning "lyfter bort" de proteiner som kan "ligga och störa" på nervsystemet OM individen inte kan bryta ned dessa proteiner på "rätt sätt"! Proteinerna jag syftar till är de som finns i våra mjölk-, mjöl- och sojaprodukter. Detta nämns dock inte i artikeln.

Proteinintolerans har länge lyfts fram som en av de bakomliggande orsakerna till bland annat ADHD genom Norsk Protein Intoleranse Forening - där bland annat läkare som Dr Karl Reichelt , Dr Gunnar Brönstad och Dr Geir Flatabö ingår som starkt stöd till de kunskaper som föreningen lutar sig mot.

Genom dessa läkare har jag förstått att dessa proteiner blir till opioida peptider vilka har en morfinliknande effekt på nervsystemet - forskning och studier som stärker dessa teorier finns att hämta på Norsk Protein Intoleranse Forenings hemsida.

Hypotesen är att desto svårare individen har för att bryta ned dessa proteiner desto värre blir symptomen. Det "värsta scenariot" torde vara autism och schizofreni samt psykos - det "mildaste" torde vara koncentrations-, läs- och skrivsvårigheter, ADHD och liknande "enkla" besvär! Individens lidande samt samhällskostnaden för dessa "åkommor" är desto värre och är något vi borde ta i beaktande då vi undanhåller dessa barn och ungdomar möjligheterna att bli friskare genom en livsstilsförändring som kan nås genom bland annat den dagliga kosten och rörelseaktiviteten!

3 kommentarer:

 1. Kostbehandling vid en ADHD-diagnos är humbug och rappakalja rakt av! Okunnighet och scientologsmörja!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. En sådan rädsla din kommentar utstrålar!
   Tänk om det är sant!? Tänk om det kan vara så att kosten kan vara en del av behandlingen till ett friskare liv, en ökad livskvalitet?

   http://utanforskap-neuropedagogen.blogspot.se/2013/10/kostin-adhd-ut.html
   http://npif.no/index.php/var-mat-var-behandling
   http://neuropedagogik.se/forandring-av-kost/

   Vill du ha mer information är du välkommen åter - vill du hålla för ögon och öron så uppmanar jag dig att inte gå in och läsa på denna blogg något mer eftersom det bara tar av din energi ;-)

   Må gott i livet <3

   Radera