Sidor

torsdag 14 november 2013

Ralf Sundberg om "Forskningsfusket"

Skönt att det finns människor som vågar säga ifrån - läkemedelsföretagen samlar in data som kan manipuleras eftersom inga forskare ser rådata själva

Ralf berättar att när en yngre forskargeneration "tar över" skall du nämna de gamla forskarna trots förvanskad data som skett!
Exempelvis att trodde alla att östrogen skyddade hjärtat - kolesterolmatade kaniner fick dock inget skydd trots att de matades med östrogen :-/ men eftersom det inte blev ett önskvärt resultat (vad läkemedelsindustrin önskade) så sopades resultaten under mattan!
När det inte stämmer med vad vi har lärt oss då är det svårt acceptera nya fakta i målet ex att det kanske är brist på kolesterol som framkallar hjärtåkommor ...

Vi läkare tror att vi är helt obundna och kan välja från vilket läkemedelsbolag som helst, vi tror att vi hört alla sidor men vi kanske inte har fått höra att en sådan här medicinering är helt onödig!!!

Att extraknäcka för att forska opåverkat, inte bli bunden till läkemedelsindustrin, är en väg att gå.

Så nu kan vi möjligen förstå varför inte kostens betydelse lyfts fram - det finns inga pengar att göra! Därför offras tusentals barn och unga per år och får ingen som helst information om kostens betydelse - man säger sig vara i behov av att invänta mer forskning (läs bl.a. Svensk Neuropsykologi nr 3, 2013) innan man kan gå ut och rekommendera förändring av kost!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar